De afgelopen decennia heeft er altijd een herziening van de Incoterms®-regels plaatsgevonden die samenviel met het eerste jaar van elk decennium 1990, 2000 en 2010; dat is de laatste versie die momenteel van kracht is. Een nieuwe versie staat gepland voor lancering in januari 2020.

De Incoterms® 2020 worden opgesteld door een Comité van Deskundigen (redactiegroep) waarin voor het eerst vertegenwoordigers van China en Australië zitting hebben, hoewel de meeste leden Europees zijn. Deze commissie komt periodiek bijeen om de verschillende onderwerpen te bespreken die afkomstig zijn van de 150 leden (voornamelijk Kamers van Koophandel) van de Internationale Kamer van Koophandel.

De Incoterms® zijn dagelijkse kost voor  eigenlijk alle divisies binnen TransHeroes | Smart Logistics Group. Helaas zien wij dat er veel onduidelijkheid over het belang en de inhoud bestaat of dat startende internationaal opererende bedrijven totaal geen weet hebben van het belang en de risico’s of wat de Incoterms® überhaupt eigenlijk inhouden. Het komt niet zelden voor dat we bij een offerte aanvraag de vraag krijgen van een klant: “Incoterms®, wat zijn dat?”.

Eerst een stukje historie over de Incoterms®.

De Incoterms® worden al sinds 1930 opgesteld door de Internationale Kamer van Koophandel (ICC). Ieder eerste jaar van een decennium worden de regels herzien en verbeterd. 2010 is dus de meest recente versie. In de Incoterms® worden afspraken, rechten en plichten van koper en verkoper bij de verkoop en transport van goederen vastgelegd. De Incoterms® zijn het enige wereldwijd geaccepteerde formaat hiervoor. Er wordt onder andere vastgelegd wie de verzekeringen regelt, het transport verzorgt en het punt waar de risico’s en de kosten overgaan van verkoper naar koper. Dit verschilt per Incoterm® en het is dus belangrijk om te kijken welke  Incoterm® in uw situatie het meest geschikt is. Let op: de Incoterms® leg je vooraf vast in het verkoopcontract of op de factuur. Het is dus van belang dat diegene die het verkoopcontract / factuur opstelt op de hoogte is van de consequenties bij het kiezen van de Incoterm®.

De Incoterms® 2020 zullen waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2019 bekend gemaakt worden en naar verwachting op 1 januari 2020 als norm worden beschouwd. Hoewel de Incoterms® 2010 pas per 1-1-2011 officieel gebruikt konden worden. Het is niet uit te sluiten dat de Incoterms® 2020 dus met enige vertraging zal worden geïmplementeerd.

 

Wat zouden de wijzigingen kunnen zijn bij de Incoterms® 2020?

 

Via diverse bronnen hebben wij onderzoek gedaan naar de mogelijke wijzigingen die in de nieuwe Incoterms® verwerkt zouden kunnen worden. Hieronder vind je de waarschijnlijke aanpassingen en wensen die vanuit de Kamers van Koophandel en diverse brancheorganisaties voorgesteld zijn bij de redactiegroep.


EXW en DDP Incoterms® verdwijnen of worden aangepast

Een verwachte wijziging  is die van de EXW (Ex Works) en DDP (Delivery Duty Paid) Incoterms. Dit zou een grote wijziging worden aangezien zowel EXW als DDP met grote regelmaat gebruikt wordt. EX Works wordt vaak gebruikt door ondernemingen met weinig ervaring op het gebied van transport en dit zorgt vaak voor problemen. De reden van afschaffing is dat bij zowel DDP als EXW er in feite een binnenlandse transactie plaatsvindt. De Incoterms® worden echter ook gebruikt bij een grensoverschrijdende transactie en dat kan zorgen voor fiscale problemen. De Incoterms® komen namelijk niet meer overeen met de regels van het nieuwe Douanewetboek van de Unie (DWU). De verantwoordelijkheid van de exporteurs en importeurs ontstaat namelijk op het moment dat het transport aanvangt en daarbij is het land van vertrek bepalend.

Dat behoeft enige uitleg:  In het geval van een Ex Works zending kan de verkoper namelijk niet aantonen dat de goederen de EU gaan verlaten of dat er een Intra-Communautaire-Levering  plaatsvindt bij een levering binnen de EU. Conform deze Incoterm moet namelijk de koper de documenten opmaken. In theorie zou de verkoper dus (21%) BTW moeten afrekenen in plaats van BTW-nultarief of BTW-verlegging. Helaas zien we bij TransHeroes dat er ook vaak foutief gewerkt wordt met de term Ex Works. Bedrijven geven aan Ex Works te leveren, maar feitelijk leveren zij FCA (Free Carrier). Op het moment dat de verlader de vrachtauto gaat laden die de goederen komt afhalen gaat de term Ex Works al niet meer op.  Ook worden vaak de documenten opgemaakt. Dit doet de verkopende partij om de bewijslast voor het toepassen van het BTW-nul of BTW-verleggingstarief rond te krijgen. Echter is Ex Works dan absoluut niet de juiste Incoterm. Als deze wijziging daadwerkelijk wordt doorgevoerd dan zal FCA de eerst beschikbare Incoterm worden.

Bij een DDP levering binnen Europa moet de ontvanger een intracommunautaire verwerving aangeven. Hoe werkt dit dan? Stel je verkoopt goederen aan een klant in Duitsland en levert deze met BTW verlegging (0%). Dit betreft dan een ICL-transactie en wordt door het Nederlandse bedrijf  aangegeven. Maar de Duitse klant moet dan nog wel degelijk een intracommunautaire-verwerving aangeven van deze levering. Feitelijk gezien heb je dan niet DDP geleverd, want de rechten zijn (nog) niet volledig betaald in het land van aankomst.

In de praktijk gaat het vaak wel goed omdat beide partijen wel weten wat ze moeten doen, maar de theorie sluit hier niet meer bij aan. Derhalve verwachten diverse marktpartijen aanpassingen op dit gebied. De collega’s van TTS Customs kunnen u er nog veel meer over vertellen.

Vervanging van Incoterm FAS?

 

FAS (Free Alongside Ship) is een Incoterm die nog weinig wordt gebruikt en in feite bijna niets bijdraagt aan DAT (Delivered At Terminal). Met DAT kan de exporteur de goederen ook op de aangewezen terminal van de vervoerder leveren, zoals in FAS. Deze Incoterm stamt nog uit de tijd dat de kisten daadwerkelijk langszij een schip worden gezet om vervolgens in het schip geladen te worden. Inmiddels vindt 80% van de wereldhandel plaats in zeecontainers, dus draagt FAS niet zoveel meer bij. Eigenlijk wordt FAS momenteel alleen nog gebruikt voor de export van bepaalde (bulk)grondstoffen (bijvoorbeeld mineralen en granen) en in die zin zou een specifieke Incoterm voor dit soort producten uitkomst kunnen bieden.


FCA zal wellicht worden opgesplitst

FCA is een van de meest gebruikte Incoterms® (ongeveer 40% van de internationale handelsactiviteiten wordt met deze Incoterm opgezet) aangezien deze zeer veelzijdig is en de levering van goederen op verschillende plaatsen kan plaatsvinden (adres van de verkoper, terminal, haven, luchthaven, enz.) Er gaan geluiden dat het Comité nadenkt over de mogelijkheid om twee Incoterms® omtrent FCA op te richten, één voor transport over land en één voor zeetransport.


TransHeroesTwee Incoterms® in DDP

Evenals bij EXW levert ook DDP (Delivered Duty Paid) problemen op omdat de douanerechten in het land van invoer door de exporteur-verkoper moeten worden betaald, ongeacht de plaats van levering van de goederen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de verkoper/exporteur. Daarbij is het soms helemaal niet mogelijk om als buitenlands bedrijf invoerrechten te betalen in een bepaald land. Wij zien hier met enige regelmaat problemen bij transporten naar Rusland bijvoorbeeld.

Daarom overweegt de het Comité de invoering van twee Incoterms® op basis van DDP:

  • DTP (Delivered at Terminal Paid): wanneer de goederen bij een terminal (haven, luchthaven, transportcentrum, enz.) worden afgeleverd. (Dit kan zowel bij luchtvracht als zeevracht.)
  • DPP (Delivered at Place Paid): wanneer de goederen worden geleverd op een andere plaats dan een transportterminal (bijvoorbeeld op het adres van de koper) en de verkoper de betaling van de douanerechten op zich neemt.

Naast de genoemde wijziging in de Incoterms®, analyseert de opstellende commissie andere zaken om op te nemen in de nieuwe versie van de Incoterms® 2020. Waaronder zaken als:

  • Voorschriften voor transportverzekering
  • Transportbeveiliging
  • De relatie tussen de Incoterms® en het internationale verkoopcontract

Ook is een veel gevraagd verzoek het beter begrijpelijk maken van de Incoterms®. Vanuit diverse hoeken (nationale Kamer van Koophandel en diverse brancheorganisaties) wordt ervaren dat de Incoterms® niet altijd goed geïnterpreteerd worden. Er wordt min of meer gevraagd het in zoveel mogelijk Jip-en-Janneke taal te gaan uitleggen.

Wij zijn benieuwd hoe de daadwerkelijke Incoterms® 2020 eruit gaan zien. We volgen de ontwikkelingen op de voet en informeren als er meer nieuws beschikbaar is. Als u vragen heeft rondom de huidige Incoterms® 2010 kunt u ons altijd benaderen.

 

Disclaimer:
Deze tekst dateert van augustus 2018 en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Share this post onLinkedInFacebookTwitter

"We are what you need!"

Wij verzorgen de best mogelijke logistieke oplossingen. Ontvang snel een op maat gemaakte offerte of aarzel niet om contact met ons op te nemen