Privacybeleid

1.      Algemeen

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die datum is de privacywetgeving dezelfde in de volledige Europese Unie. Deze Privacy Policy is opgemaakt in overeenstemming met deze verordening.

 

2.    Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw gegevens?

TransHeroes | Smart Logistics Group en haar werkmaatschappijen, gevestigd aan de Heliumstraat 8, 7463 PL te Rijssen, is de verantwoordelijke voor de verwerking van uw gegevens.

 

3.    Welke persoonsgegevens verzamelen wij?

Wij bewaren enkel de gegevens die u zelf achterlaat via formulieren op onze website, via formulieren die wij u toesturen via email, of telefonisch doorgeeft bij het aanvragen van een transportopdracht.

 

3.1.   Persoons- en contactgegevens

Bij het aanvragen van een offerte of het boeken van een transport vragen wij uw contactgegevens, waaronder bedrijfsnaam, postadres, plaats, naam contactpersoon, emailadres, telefoonnummer, etc. Ook vragen wij de laad- en losplaats, gewenste laad- en losdatum en de condities. Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, dan vragen wij uiteraard uw emailadres, naam en voornaam.

 

3.2.  Betalingsgegevens

Bij het boeken van een transport controleren wij de kredietwaardigheid van uw onderneming. Tevens controleren wij de juistheid van de gegevens middels de uitwisseling van BTW-informatie (VIES) geldigverklaring BTW nummer van de Europese Unie. Deze informatie wordt opgeslagen in ons systeem. Ook leggen wij bankgegevens vast, van zowel onze klanten als onze leveranciers.

 

4.    Waarom verwerken wij uw persoonsgegevens?

 

4.1.    Om uw transportopdracht succesvol te kunnen verzorgen

Het verstrekken van uw persoonsgegevens is noodzakelijk voor de overeenkomst die u sluit met TransHeroes | Smart Logistics Group voor de het verzorgen van uw transport. Zonder uw bedrijfsnaam, voornaam, naam, postadres kunnen wij u immers niet correct identificeren als persoon.

De laad- en losgegevens zijn belangrijk om na te gaan of wij het gewenste transport voor u kunnen verzorgen. Tevens gebruiken wij deze gegevens om u een passende offerte te kunnen toesturen. De condities zijn namelijk bepalend voor het tarief dat u betaalt voor het transport.

Als wij het telefoonnummer of emailadres vragen van een contactpersoon, dan is dat om in geval er zich onvoorziene omstandigheden voordoen iemand te kunnen informeren met betrekking tot uw transport.

 

4.2.  Om met u te communiceren in verband met uw transport

Telefoonnummers en emailadressen zijn noodzakelijk voor belangrijke communicatie die verband houden met de uitvoering van uw transport. Zoals het versturen van uw offerte,  verkoopfactuur, transportpapieren, douanedocumenten, etc. Maar ook op de dag van laden willen wij u kunnen informeren over wijzigingen of eventuele bijzondere omstandigheden met betrekking tot uw transport.

Deze berichten via SMS of email zijn geen marketingmails, maar zijn informatieve mails die in het kader van uw transport verstuurd worden. Zelfs indien u zich afmeldt van de marketingnieuwsbrieven, zult u deze belangrijke info toch blijven ontvangen.

 

4.3.  Om u nieuwsbrieven te kunnen sturen (marketingcommunicatie)

Door uw inschrijving voor de nieuwsbrief, geeft u ons toestemming om u op periodieke wijze te informeren over interessante transportmogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen via email. Via de uitschrijflink onderin die nieuwsbrieven kunt u zich ten allen tijde uitschrijven.

 

4.4.  Om u postmailings te kunnen sturen

Als klant is het ook mogelijk dat u aanbiedingen van TransHeroes ontvangt via de post. Wij delen uw persoonsgegevens niet met derde partijen voor direct-marketingdoeleinden via de post.

 

4.5.  Om te personaliseren en uw klantenbeleving te verbeteren

De onlinegegevens die wij verzamelen tijdens uw websitebezoek, worden gebruikt voor volgende punten:

  • Interne analyse op geanonimiseerde data om uw websitebezoek in de toekomst nog aangenamer en doelgerichter te maken;
  • Interne analyse om nog beter onze producten af te stemmen op de noden van onze bestaande en potentiële klanten;
  • Om u berichten te kunnen sturen volgens uw wensen en interesses, en uw websitegedrag;
  • Om u gerichte advertenties te kunnen sturen.

 

5.    Persoonsgegevens die wij delen met derde partijen

 

5.1.   Contactgegevens naar aanleiding van een transportopdracht

Wij verstrekken uitsluitend gegevens aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. De informatie die wij tijdens de transportaanvraag verzamelen wordt met geen enkele derde partij gedeeld, uitgezonderd de volgende partijen:

  • De transporteur.

Wij treden op als expediteur (‘het doen vervoeren van goederen’) en maken voor onze dienstverlening gebruik van derden (transporteurs en/of vervoerders). Bepaalde gegevens worden gecommuniceerd met de transporteur in het kader van de overeenkomst die u heeft met TransHeroes. Hierbij gaat het om volgende gegevens: bedrijfsnaam, naam contactpersoon, laadplaats, laaddatum, losplaats, lostijd en eventuele bijzonderheden met betrekking tot de transportaanvraag.

  • De verzekeringsmaatschappij

Wanneer u tijdens uw transportaanvraag ervoor gekozen heeft een transportverzekering af te nemen, dan worden de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opmaak van uw verzekeringsdossier doorgegeven aan onze verzekeringsmaatschappij.

  • Incassobureau in geval van niet-betaling

Als u na de ontvangst van onze aanmaningsbrieven nog altijd niet bent overgegaan tot de betaling van uw transportopdracht, dan zijn wij genoodzaakt om uw dossier over te maken aan het incassobureau waarmee wij samenwerken. De gegevens die wij met hen delen zijn: bedrijfsnaam, naam contactpersoon, adresgegevens, bankgegevens en de gegevens met betrekking tot de transportopdracht.

Zij zullen enkel met u contact opnemen in het kader van de terugvordering van de betaling die u ons verschuldigd bent. Zij mogen in geen geval gebruikmaken van uw gegevens buiten het kader van de rechtsvordering die TransHeroes heeft tegenover u.

  • politie of rechterlijke instanties wanneer zij daarom vragen

Wanneer er zich incidenten zouden voordoen tijdens de uitvoering van uw transportopdracht, dan is het mogelijk dat plaatselijke autoriteiten ons om persoonsgegevens vragen in het kader van hun onderzoek.

 

5.2.  Contactgegevens voor marketingcommunicatie

Uw bedrijfsnaam, voornaam, naam en emailadres verkregen tijdens de inschrijving voor onze nieuwsbrief delen wij niet met derde partijen. Mochten wij in de toekomst overgaan tot een samenwerking met derde partijen in het kader van een commerciële actie (prijsvraag, wedstrijden, voordeelaanbiedingen), dan zullen wij altijd om uw toestemming vragen voor het gebruik van uw emailadres bij dergelijke commerciële acties.

 

6.    Persoonsgegevens die automatisch verzameld worden op onze website

Wij maken gebruik van cookies en overige technieken zoals JavaScript en Google Analytics. Omdat wij uw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van uw bezoek(en) aan onze website willen verbeteren, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe en waarom wij cookies gebruiken. Hier proberen wij u zoveel mogelijk informatie te verschaffen over het gebruik van deze technieken, en hoe u deze technieken kunt aanpassen aan uw wensen.

Cookies zijn kleine bestandjes die de website op uw apparaat zet om bepaalde gegevens te kunnen onthouden tijdens uw bezoek op de website. Cookies maken het mogelijk voor een website om de voorkeuren en gedragingen van een gebruiker te herkennen. Cookies stellen ons in staat om uw voorkeuren te onthouden; bijvoorbeeld uw laad- en losplaats. Daarnaast verzamelen we ook het gedrag van de websitebezoekers zodat we analyses kunnen maken hoe we de website het beste kunnen verbeteren

Sommige cookies worden gebruikt om in te spelen op uw interesses buiten onze website(s). Zo kan het zijn dat wanneer u een bepaalde bestemming heeft bekeken u op een andere website een advertentie ziet over deze bestemming. In het geval van ‘interest based advertising’ wordt een cookie gebruikt om te herkennen welke interesses u heeft om zo een relevantere advertentie aan u te tonen.

Bij TransHeroes gebruiken wij 3 soorten cookies:

 

6.1.   Functionele cookies

Dit zijn cookies waarmee de bezoeker zijn voorkeuren vastlegt. Aan de hand van deze informatie kan TransHeroes meer relevante informatie aan individuele bezoekers tonen. Voorbeelden van verzamelde gegevens zijn:

  • Laad- en losplaatsen
  • browserinstellingen zodat u onze website optimaal op uw scherm kunt bekijken
  • uw inloggegevens (indien u dit wenst) zodat u deze niet elke keer hoeft in te vullen
  • uw bekeken transporten die worden opgeslagen

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het juist functioneren van de website en zijn nodig om je voorkeuren die je tijdens je bezoek hebt ingegeven te onthouden zodat je deze op een later moment niet nogmaals hoeft in te vullen. Deze cookies kunt u niet weigeren.

 

6.2.  Analytische cookies

Met analytische cookies verzamelen wij statistieken over het websitegebruik door de gebruikers. Door websitegebruik te meten kunnen we onze website blijven verbeteren in het voordeel van onze gebruikers. Deze cookies gebruiken wij onder andere voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers van onze website
  • het meten van de tijdsduur per bezoek
  • het meten van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende webpagina’s bezoekt
  • het meten vanaf welke pagina een bezoeker op onze website komt
  • het meten van welke browser een bezoeker gebruikt

Wij gebruiken Google Analytics te kijken hoe website gebruikers de website gebruiken. Door deze metingen zijn wij in staat om onze website aan te passen aan de wensen en interesses van de bezoeker.

 

6.3.  Advertentie cookies

Dit type cookies wordt meestal, met toestemming van TransHeroes, door reclamenetwerken op onze website geplaatst. Deze cookies onthouden welke pagina’s u bekijkt en worden o.a. gebruikt om relevante advertenties te tonen (op basis van uw surfgedrag op onze website), wanneer u andere websites bezoekt. Hiermee kunnen we u op een later moment relevantere advertenties tonen. Zonder dit cookie loopt u potentieel persoonlijke aanbiedingen mis.

 

6.4.  Browserinstellingen

Als u niet wilt dat websites cookies op uw computer kunnen opslaan, pas dan uw browserinstellingen aan. U krijgt dan een waarschuwing voordat er cookies worden geplaatst. U kunt uw instellingen ook dusdanig aanpassen dat uw browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. U kunt cookies die al geplaatst zijn verwijderen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser, apparaat en computer die u gebruikt moet aanpassen. Wij willen u erop attenderen dat als u geen gebruik wilt maken van cookies, wij helaas niet kunnen garanderen dat onze website goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de website verloren gaan of dat u bepaalde pagina’s zelfs helemaal niet meer kunt zien. Hoe uw uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Klik op één van de onderstaande iconen om direct naar de handleiding van uw browser te gaan of raadpleeg indien nodig de helpfunctie van uw browser.

Wilt u cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via www.youronlinechoices.com.

 

Cookies verwijderen in Microsoft Edge:

Klik op het Menu icoon (icoon met 3 lijntjes) rechts bovenin. Klik op het icoontje van het klokje, dit is het tabblad ‘Geschiedenis’. Klik op ‘Alle geschiedenis’ wissen. Nu kunt u aangeven wat u precies wilt wissen. Vink in ieder geval ‘Cookies en opgeslagen websitegegevens’ aan en klik op ‘Wissen’. Onderaan kunt u aangeven of u deze gegevens altijd wilt wissen bij het afsluiten van Microsoft Edge.

Cookies verwijderen in Chrome:

Klik op het icoontje met 3 lijntjes rechts bovenin. Klik op ‘Instellingen’ > ‘Geschiedenis’ > ‘Browsegegevens’ wissen. Zorg in ieder geval dat ‘Cookies en andere site- en plug-ingegevens verwijderen’ aangevinkt staat. U kunt ook aangeven hoe oud de Cookies moeten zijn. Kies hier ‘Alles’.

Cookies verwijderen in Firefox:

Klik op het icoontje met 3 lijntjes rechts bovenin. Ga naar ‘Opties’ > ‘Privacy’. Klik op ‘Uw recente geschiedenis wissen’. Onder ‘Details’ kunt u aangeven wat u precies wilt wissen. Vink in ieder geval ‘Cookies’ aan. U kunt ook aangeven hoe oud de Cookies moeten zijn. Kies hier op ‘Alles’.

Cookies verwijderen in Safari:

Klik links bovenin de menubalk op ‘Safari’ > ‘Voorkeuren’. Kies bovenin het venster het tabblad ‘Privacy’. Klik vervolgens op ‘Verwijder alle Websitegegevens’.

Cookies verwijderen in Internet Explorer:

Klik op het icoontje van een tandwieltje rechts bovenin. Ga naar het menu ‘Beveiliging’ > ‘Verwijder browsegeschiedenis’. Nu kunt u aangeven wat u precies wilt wissen. Vink in ieder geval ‘Cookies en website data’ aan. Klik onderaan het venster op ‘Verwijderen’.

 

7.    Hoelang bewaren wij uw persoonsgegevens?

Persoonsgegevens van klanten houden wij om statistische redenen bij tot maximaal 5 jaar na de laatste transportopdracht. Nieuwsbriefinschrijvers die geen klant zijn, blijven bewaard in ons emailsoftwaresysteem tot maximaal 2 jaar na hun uitschrijfdatum. Het betreft dan enkel de gegevens die zij hebben nagelaten in hun nieuwsbriefprofiel (voornaam, naam, emailadres, interesses, etc.).

Wat betreft de bewaring van de gegevens die automatisch worden verkregen bij het bezoek op onze website, verwijzen wij u naar onze e-Privacy pagina.

 

8.    Uw recht op inzage

U heeft het recht om op elk moment gratis kennis te nemen van de persoonsgegevens die bij ons worden bewaard.

Bent u geen klant, maar heeft u zich ingeschreven op onze nieuwsbrief, dan kunt u ten allen tijde via uw profielpagina uw gegevens inkijken die u tijdens inschrijving of nadien heeft ingevuld. De profielpagina kunt u terugvinden via de link onderin elke nieuwsbrief.

Roept u uw ‘recht op inzage’ in via telefoon, dan zijn onze medewerkers verplicht uw identiteit te controleren op alle mogelijke manieren. Contacteert u ons hiervoor via email via privacy@transheroes.com, gelieve uw bedrijfsnaam, naam contactpersoon, adres en telefoonnummer te vermelden zodat wij uw identiteit kunnen controleren. Wij willen er immers zeker van zijn dat u degene bent aan wie wij de gegevens kenbaar willen maken.

 

9.    Uw recht op correctie, verwijdering en overdraagbaarheid van uw gegevens

Zijn uw persoonsgegevens niet correct (u bent bijvoorbeeld verhuisd), dan kunt u ons de correcte gegevens kosteloos meedelen via privacy@transheroes.com. Uw interesses en voorkeuren als nieuwsbriefabonnee aanpassen is altijd mogelijk via de profielpagina waarvan u de link terugvindt onderaan uw nieuwsbrief.

Verwijdering van al uw gegevens uit onze bestanden kunt u ons via dezelfde weg laten weten, maar kan gevolgen hebben. Wanneer u in de toekomst opnieuw bij ons een transportopdracht boekt, dan zijn de gegevens in uw webportal niet langer zichtbaar. Houd er rekening mee dat wij uw persoonsgegevens niet kunnen verwijderen zolang u nog financiële verplichtingen heeft tegenover TransHeroes Smart Logistics Group en haar werkmaatschappijen.

Voordat u overgaat tot een dergelijke aanvraag, is het beter te weten waarom u uw gegevens (die bij ons veilig bewaard worden) wenst te verwijderen. Wenst u enkel geen commerciële nieuwsbrieven meer te ontvangen? Dan kunt u dit makkelijk zelf regelen via de link ‘uitschrijven’ onderin uw nieuwsbrief. U kunt ons ook laten weten via privacy@transheroes.com.

Wenst u tenslotte uw gegevens te bekomen onder vorm van een elektronische drager (bijvoorbeeld in een excel file), dan kunt u dit aanvragen via privacy@transheroes.com. Wij leveren enkel de persoonsgegevens die u ons via het reserveringformulier heeft verstrekt, na controle op de identiteit van degene die de gegevens aanvraagt, en dat binnen de wettelijke termijn van één maand na uw aanvraag.

Zorg er bij elke type aanvraag voor dat u al uw contactgegevens noteert, zodat wij uw aanvraag direct kunnen behandelen voor de juiste bedrijfsnaam, contactpersoon en het juiste adres. Vermeld minimaal de bedrijfsnaam, naam contactpersoon, adres, emailadres en eventueel telefoonnummer.

 

10.   Uw recht van verzet

U kunt zich verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden.

Als u niet wilt dat wij uw gegevens verder gebruiken voor het versturen van commerciële aanbiedingen via postmailings of nieuwsbrieven of via een advertentietool zoals Facebook Custom Audience, dan kunt u dit aangeven via privacy@transheroes.com, of u schrijft zich uit via de link onderaan uw nieuwsbrief.

Als u niet wilt dat wij uw gegevens tijdens het surfen op onze website (via cookies) verder gebruiken voor het versturen van commerciële aanbiedingen via onze advertentienetwerken, dan moet u dit duidelijk aangeven op de website via onze “cookie” pagina. De link naar die pagina vindt u onderaan onze website. Door het afvinken van de advertentiecookies zult u in de toekomst geen advertenties meer ontvangen naar aanleiding van uw websitebezoek.

 

11.    Veiligheid

TransHeroes | Smart Logistics Group heeft veiligheidsmaatregelen ontwikkeld die aangepast zijn op technisch en organisatorisch vlak, om de vernietiging, het verlies, de vervalsing, de wijziging, de niet-toegestane toegang of de kennisgeving per vergissing aan derden van uw persoonsgegevens te vermijden alsook elke andere niet toegestane verwerking van deze gegevens.

TransHeroes | Smart Logistics Group garandeert dat bij misbruik van uw persoonsgegevens, dat veroorzaakt is door tekortkomingen in haar veiligheidsvoorzieningen, zij daarvoor de aansprakelijkheid opneemt en de eventueel bewezen schade vergoedt.

In geen geval kunnen wij echter verantwoordelijk worden geacht voor enige directe of indirecte schade die voortvloeit uit een foutief of onrechtmatig gebruik door een derde van de persoonsgegevens. Het is in dit opzicht belangrijk dat u de veiligheidsvoorschriften naleeft, onder andere door elke niet toegestane toegang tot uw registratieadres te voorkomen. U bent als enige verantwoordelijk voor het gebruik dat wordt gemaakt vanaf uw computer en IP-adres, alsook voor de vertrouwelijkheid ervan.

 

12.   Autoriteit Gegevensbescherming

Deze Privacy Policy is opgemaakt in overeenstemming met de nieuwe Europese regelgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Bij eventuele klachten, kunt u de ‘Autoriteit Persoonsgegevens’ contacteren. Zij is de leidinggevende autoriteit voor TransHeroes Smart Logistics Group en haar werkmaatschappijen. De ‘Autoriteit Persoonsgegevens’ kunt u contacteren op volgend adres: Postbus 93374 – 2509 AJ DEN HAAG. Tel:00 31 (0)900 – 2001 201.

 

13.   Aanvaarding

Door het gebruik van onze website en onze diensten aanvaardt u alle bepalingen van deze Privacy Policy en stemt u ermee in dat TransHeroes | Smart Logistics Group uw gegevens verzamelt en verwerkt in overeenstemming van deze Privacy Policy.

 

14.   Contact

Voor alle bijkomende inlichtingen of opmerkingen met betrekking tot deze Privacy Policy kunt u hier contact met ons opnemen of schriftelijk op het volgende adres: Heliumstraat 8, 7463 PL Rijssen.


"We are what you need!"

Wij verzorgen de best mogelijke logistieke oplossingen. Ontvang snel een op maat gemaakte offerte of aarzel niet om contact met ons op te nemen